Megnyílt a Magyar Bútor Galéria első bemutatóterme - Magyar embernek magyra bútort!

Napjainkban egyre többször hallani, hogy vásároljunk magyar terméket. A hazai áruk szerepe egyre inkább előtérbe kerül, ugyanakkor még van mit javítani a tudatosságon.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

Magyar Bútor Védjegy

Ehhez természetesen az is szükséges, hogy a fogyasztók ismerjék, felismerjék és keressék az igényes magyar termékeket, vásároljanak a hazai gyártóktól, kereskedőktől, tudják hol lehet megtalálni ezeket.

 

A Magyar Bútor és Faipari Szövetség 1990-ben alakult civil szervezet, melynek bázisát jelenleg 70 hazai faipari és bútorgyártó vállalkozás alkotja. A bútorgyártók tapasztalata, hogy a hazai bútoráruházakban nincs megfelelően prezentálva a hazai bútoripar, a magyar termék. 2008-ban fogalmazódott meg először a közös bemutatóterem ötlete, de akkor a körvonalazódó válság miatt ez nem valósulhatott meg. Végül a közös gondolkodás, az összefogás eredményeként 2010-ben indult el a szervező munka, a megfelelő üzlethelyiség megtalálása, annak berendezése, melyet egy kiváló belsőépítész, Farkas Ági segítségével valósítottak most meg. Így 2011 áprilisában megnyílt a Magyar Bútor Galéria első bemutatóterme Budapesten, a belvárosban, a Paulay Ede utcában.

A bemutatóteremben 7 magyar bútorgyártó vállalkozás van jelen: Abaúj Bútor Zrt., BBS Trend Kft., Cherole Kft., Karrier Bútor Kft., Kemabo Kft., Némethfa Kft., Sellaton Design Kft., melyeknek kínálata úgy a lakossági, mind pedig a közületi piacok igényeit is teljes mértékben lefedi. Irodaházak teljes berendezése, szállodák, éttermek, oktatási intézmények, üzletek, a lakosság körében pedig teljes lakásberendezés, vagy akárcsak egy konyha, egy előszoba, vagy netán egy hálószoba, valamint lakberendezési tanácsadás található a termékek és szolgáltatások listáján. A termékkínálatban a színvonalas magyar termékek széles palettáját mutatják be.

A cél a magyar bútorok imázsának növelése, ismertségük elősegítése, előnyeik, versenyképességük rendszeres kommunikálása a fogyasztók felé. Egy olyan bemutató bázis létrehozása, amelyben a kereskedelmi partnerek, a beruházók, de a lakosság is meggyőződhetnek arról, hogy igenis a magyar bútor állja a versenyt a külföldi bútorokkal szemben, úgy minőségben, mint árban képes kiszolgálni a legnagyobb befektetőket, a kereskedőket és nem utolsó sorban a közvetlen vevőket is. A galéria létrehozásában összeállt cégek nem kis költséggel vállalkoztak erre, még akkor is, ha ennek a megtérülése rövid időn belül nem várható. Ebben a Bútorszövetség igen sokat segíthet. Természetesen nem titkolt a mögöttes érdek sem, a hazai értékesítés növelésének elősegítése is.


Hassay Zsófia, Terézváros polgármestere; Wilheim Gábor, Bútorszövetség elnöke

A megnyitón részt vett Hassay Zsófia, Terézváros polgármestere, aki többek között elmondta, az új létesítmény jól illeszkedik a kerület profiljába, mely már most is a dizájn és kézművesség egyik központja a városban.

 

A Magyar Bútor Galéria megnyitóját megelőző sajtótájékoztatón Wilheim Gábor, a Bútorszövetség elnöke elmondta, hogy a Magyar Bútor márka felépítésével olyan piaci előnyhöz kívánnak juttatni hazai kis és közép méretű gyártókat, melyre önállóan, marketing költési lehetőségeik korlátai miatt, nem lennének képesek. Közös fellépésük a Szövetség keretein belül valósulhatott meg, ez a bemutatóterem is erős együttműködési szándákukat példázza. A továbbiakban a tagok vállalkozásaira szabott menedzsment képzéssel, piaci stratégia kialakításával, illetve a design gyakorlati alkalmazásával kapcsolatos együttműködést valósítanak meg, amely véleménye szerint a bútoripar túlélésének kulcsfontosságú feltétele, egyben erre szeretnék (UEA tagságukat is felhasználva) az európai pályázatokat kiíró döntéshozók figyelmét felhívni.

 

Bemutattak a közönségnek egy újdonságot, melynek leginkább a dohányosok, no meg a nem dohányosok örülhetnek. Ez a különlegesség a zárt irodatérben teszi lehetővé a dohányzást,és az egészséget is védi! Füstelszívás a dohányzótérből és a hamutálcákból közvetlenül történik, a füstös levegő azonnali lokalizálásával, szűrésével Megszűnhet az irodaházak előtti környezetszennyező dohányzás!

Gondolt -e már ön arra, hogy egy dohányzó munkatárs naponta 5 szál cigaretta elszívásával 50 percre kivonja magát a munkából, ha egy több emeletes irodaházban dolgozik, és az utcára megy le dohányozni?


 

 

Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on